Hotell Simrishamn – Tips inför weekend

SimrishamnDet finns flera äldre byggnader som har gjorts om till charmiga hotell i Simrishamn. Dessa hotell i Simrishamn är renoverade och har alla moderna bekvämligheter som en gäst kan tänkas behöva samtidigt som byggnadens fasad bevarats. Ett sådant hotell i Simrishamn är Hotell Kockska gården. Hotell Kockska Gården ligger mycket centralt i Simrishamn. Byggnaden är ett korsvirkeshus med anor från 1600-talet som har rustats modern invändigt. Från stationen som ligger 500 meter bort tar det bara några minuter att gå.

På Kockska gården kan ni äta en god frukost som består utav lokala råvaror. Om det är fint väder så ät gärna frukosten i den mysiga trädgården som tillhör hotellet. Kaffe och smörgås smakar bättre utomhus under sommaren. Hotellet har en bastu som brukar vara ett uppskattat inslag av gäster. Ett annat hotell i Sölvesborg är Hotell Svea. Hotell Svea ligger vid färjeterminalen och de flesta rum i hotellet har utsikt över Hanöbukten. Närheten till havet och utsikten över Hanöbukten är ett vackert inslag. Det är härligt att kunna gå ner till vattnet på någon minut och det är trevligt att promenera längs havet och titta på båtarna.

Hotellets restaurang serverar mat gjort på lokala råvaror. Basta i hotellets bastu på kvällen efter ett kvällsdopp. Ett annat hotell som ligger vid havet är Maritim Krog. Maritim Krog och Hotell ligger i hamnen ovanpå en fiskrestaurang. På fiskrestaurangen serveras ett brett utbud av färsk fisk och skaldjur som lagas till läckra rätter. Hotellet har en vacker utsikt över vattnet och närmare havet går knappt att komma. Från Maritim Krog och hotell tar det endast fem minuter att promenera till järnvägsstationen.

Guider & Länktips

www.simrishamn.se/turism/

www.hotellsimrishamn.nu