Guide: Hotell nära Hässleholm

HässleholmTrodde du att Skåne är platt som en pannkaka? Inget kan vara mer felaktigt! Det upptäcker du så fort kommer ut i skog och mark
Här är några ställen där du lätt kan komma ut i den härliga, och mycket varierade nordskånska naturen:

Ingelbo Moose Park och B&B ligger med älgskog och natur inpå knutarna i Västra Torup två mil väster om Hässleholm. Här kan du gå på guidad vildmarksvandring eller själv ta en tur längs de naturliga stigarna och genom parken där du utmed hägnet och kommer nära djurens konung. Kanske han knycker äpplet du har i handen. Stillhet och tystnad utlovas.
Du bor med självhushållning i en byggnad från 1870 som rustats till modern standard. Frukost ingår och vid en damm i skogen kan du grilla.

Vittsjö bed & breakfast är ett sommaröppet boende med skön trädgård och 50 meter till fiskevatten. Kanot, bår och cykel kan hyras.

På Stora Öllstorp utanför Vinslöv, en mil väster om Hässleholm, kan du följa livet på en lantgård med hästar, stutar (ungtjurar) och höns. Gården har anor från 1600-talet och det nuvarande jordbruket är Krav-certifierat. Ridlektioner och prova-på-turer erbjuds. Du bor i gårdshuset med kök och moderna bekvämligheter.

Vill du uppleva den vildvuxna naturen kring Söderåsen kan du till exempel ta in på Pensionat Söderåsen, Söderåsens vandrarhem eller STF Hostel Skäralid.

Från alla tre ställena har du en perfekt utgångspunkt för utflykter i det spännande landskapet som bildades för 150 miljoner år sedan. Söderåsen är en så kallad horst, en upphöjning som bildades när jordskorpan trycktes ihop och veckade sig.

Pensionat Söderåsen i Allarp är en pampig lantgård som också har varit hem för vanartiga flickor. Boendet är inrymt i södra flygeln.
Söderåsens vandrarhem är ett gammalt turisthotell med hundraåriga vanor. Den vackra gula träbyggnaden är utsmyckad med snickarglädje och spetsiga torn.

Söderåsens vandrarhem
STF Hostel Skäralid håller till i Skäralids gamla tågstation, byggd 1914. Men det är nästan 50 år sedan några tåg rullade förbi.

Tips är att kolla in www.hotellhassleholm.nu eller www.zoover.se förr att se vilka hotell som finns att boka.