Månadsarkiv: oktober 2013

Hotellpriser i Landskrona

hotell landskronaI Landskrona med omnejd finns övernattningsmöjligheter avpassade för alla slags plånböcker, alltifrån billiga budgetalternativ till fullservicehotell med hög komfort.

Tendensen är att det är något billigare att välja ett rum utanför centralorten, men undantag finns.
Och tänk på att det ofta går att göra fynd även på hotell i de övre prislägena. Alla rum är inte lika exklusiva, och även om du väljer ett enklare rum har du tillgång till all den service hotellet har att erbjuda. Dessutom kan den som väljer rätt tidpunkt få rabatter som gör priset överkomligt.

Den som nöjer sig med ett småskaligt boende som ofta har något lägre servicenivå har många bed & breakfast-ställen att välja bland.

Vill du dra åt livremmen ytterligare ett snäpp, kan det vara läge att titta på boenden av typen vandrarhem med självhushåll. Det kan vara värt att kolla på www.hotell-landskrona.nu.

Här är några exempel på tillfälliga boenden i olika prislägen.
Hotel Öresund i centrala Landskrona utlovar god komfort och tillgång till professionell betjäning hela dygnet. Normalpriset för ett dubbelrum ligger på ungefär 1500 kronor.

Bo-Ven B&B är ett av många trevliga logier i Landskronatrakten som erbjuder bed and breakfast. Priset för ett dubbelrum i det gamla missionshuset på Ven ligger på 600 kronor per person, medan den som vill ha ett enkelrum får punga ut med 700 kronor. Barn under sex år får bo gratis om de sover hos någon av föräldrarna. Utom frukost ingår lakan, handduk, morgonrock och städning i priset.

PE Rumsuthyrning vid Fiskargränden i centrala Landskrona är ett boende av vandrarhemstyp som är öppet året om. Anläggningen har plats för runt 30 gäster fördelade på sex rum. De har tillgång till kök, TV samt gemensam avdelning för dusch och toaletter. Priset för en övernattning är 150 kronor per person.

Guide: Hotell nära Hässleholm

HässleholmTrodde du att Skåne är platt som en pannkaka? Inget kan vara mer felaktigt! Det upptäcker du så fort kommer ut i skog och mark
Här är några ställen där du lätt kan komma ut i den härliga, och mycket varierade nordskånska naturen:

Ingelbo Moose Park och B&B ligger med älgskog och natur inpå knutarna i Västra Torup två mil väster om Hässleholm. Här kan du gå på guidad vildmarksvandring eller själv ta en tur längs de naturliga stigarna och genom parken där du utmed hägnet och kommer nära djurens konung. Kanske han knycker äpplet du har i handen. Stillhet och tystnad utlovas.
Du bor med självhushållning i en byggnad från 1870 som rustats till modern standard. Frukost ingår och vid en damm i skogen kan du grilla.

Vittsjö bed & breakfast är ett sommaröppet boende med skön trädgård och 50 meter till fiskevatten. Kanot, bår och cykel kan hyras.

På Stora Öllstorp utanför Vinslöv, en mil väster om Hässleholm, kan du följa livet på en lantgård med hästar, stutar (ungtjurar) och höns. Gården har anor från 1600-talet och det nuvarande jordbruket är Krav-certifierat. Ridlektioner och prova-på-turer erbjuds. Du bor i gårdshuset med kök och moderna bekvämligheter.

Vill du uppleva den vildvuxna naturen kring Söderåsen kan du till exempel ta in på Pensionat Söderåsen, Söderåsens vandrarhem eller STF Hostel Skäralid.

Från alla tre ställena har du en perfekt utgångspunkt för utflykter i det spännande landskapet som bildades för 150 miljoner år sedan. Söderåsen är en så kallad horst, en upphöjning som bildades när jordskorpan trycktes ihop och veckade sig.

Pensionat Söderåsen i Allarp är en pampig lantgård som också har varit hem för vanartiga flickor. Boendet är inrymt i södra flygeln.
Söderåsens vandrarhem är ett gammalt turisthotell med hundraåriga vanor. Den vackra gula träbyggnaden är utsmyckad med snickarglädje och spetsiga torn.

Söderåsens vandrarhem
STF Hostel Skäralid håller till i Skäralids gamla tågstation, byggd 1914. Men det är nästan 50 år sedan några tåg rullade förbi.

Tips är att kolla in www.hotellhassleholm.nu eller www.zoover.se förr att se vilka hotell som finns att boka.

Hotell Simrishamn – Tips inför weekend

SimrishamnDet finns flera äldre byggnader som har gjorts om till charmiga hotell i Simrishamn. Dessa hotell i Simrishamn är renoverade och har alla moderna bekvämligheter som en gäst kan tänkas behöva samtidigt som byggnadens fasad bevarats. Ett sådant hotell i Simrishamn är Hotell Kockska gården. Hotell Kockska Gården ligger mycket centralt i Simrishamn. Byggnaden är ett korsvirkeshus med anor från 1600-talet som har rustats modern invändigt. Från stationen som ligger 500 meter bort tar det bara några minuter att gå.

På Kockska gården kan ni äta en god frukost som består utav lokala råvaror. Om det är fint väder så ät gärna frukosten i den mysiga trädgården som tillhör hotellet. Kaffe och smörgås smakar bättre utomhus under sommaren. Hotellet har en bastu som brukar vara ett uppskattat inslag av gäster. Ett annat hotell i Sölvesborg är Hotell Svea. Hotell Svea ligger vid färjeterminalen och de flesta rum i hotellet har utsikt över Hanöbukten. Närheten till havet och utsikten över Hanöbukten är ett vackert inslag. Det är härligt att kunna gå ner till vattnet på någon minut och det är trevligt att promenera längs havet och titta på båtarna.

Hotellets restaurang serverar mat gjort på lokala råvaror. Basta i hotellets bastu på kvällen efter ett kvällsdopp. Ett annat hotell som ligger vid havet är Maritim Krog. Maritim Krog och Hotell ligger i hamnen ovanpå en fiskrestaurang. På fiskrestaurangen serveras ett brett utbud av färsk fisk och skaldjur som lagas till läckra rätter. Hotellet har en vacker utsikt över vattnet och närmare havet går knappt att komma. Från Maritim Krog och hotell tar det endast fem minuter att promenera till järnvägsstationen.

Guider & Länktips

www.simrishamn.se/turism/

www.hotellsimrishamn.nu