En guide till billiga resor

Vill du ut och resa för att få lite miljöombyte och kanske uppleva något nytt och spännande? Kanske har du bekanta utomlands eller är det ett spa i Skåne eller bärplockning i Norrland som lockar? Oavsett vad du har för avsikter med din resa finns det sätt att ta sig dit till en överkomlig summa, bara du vet hur du ska gå tillväga för att hitta de billiga resorna.

Effektivisera resan
Oavsett vilket färdmedel du tänker använda dig på när du reser finns det ett antal generella tips för att få ner priset på resan och ibland också effektivisera den. Först och främst bör du vara ute i god tid när du bokar din biljett både när det gäller tåg- och flygbiljetter. Är du det får du en bättre överblick på prisläget och kan jämföra olika bolag och vilja priser de har.

Undvik fredag och söndag
För det andra är det smart att undvika att resa till din destination på fredagar och hemresa på söndagar om du vill ha en billig resa. Detta är nämligen de dagar som flest helgresenärer väljer att resa på. Väljer du istället att boka din resa torsdag-lördag eller lördag-måndag kommer du att kunna få ett betydligt billigare pris jämfört med om du rest på de traditionella helgdagarna.

Där finns flertalet hemsidor som erbjuder billiga resor dock finns där faktiskt en som jag tycker sticker ut mer än de andra och det är Billiga Flygbiljetter.nu som är en prisjämförelsesajt för just flygbiljetter. En annan bra är prisjämförelse hemsida är resebokningen.se