Månadsarkiv: april 2011

Billiga resor till Maldiverna

Vill du resa billigt till Maldiverna så är charter ett oklanderligt alternativ. De flesta resorna har Maldivernas huvudstad, Male som destination. Vill du spendera din semester på någon annan utav Maldivernas öar så reser du efter det vidare med inrikesflyg eller båt.

 

Att resa billigt är också möjligt, då är det sista minuten som är det bästa alternativet. Kolla resor ofta i så fall och har du lätt för att åka på kort varsel kan du hitta en resa väldigt billigt!

 

Maldiverna är verkligen en fantastisk turistort som trots dess många besökare har behållit sin personliga prägel. Dess många öar erbjuder högklassiga restauranger, välinredda hotell och ett helt otroligt undervattensliv som du kan få ta del av genom någon av dykskolorna som har duktiga instruktörer som lär dig allt om dykning. Vill du ägna dig åt andra aktiviteter än dykning så är det fullt möjligt. Varför inte prova på bergsklättring eller surfing.

 

Det finns även mycket goda möjligheter att spela golf eller tennis i ett fantastiskt soligt väder. Oavsett om du vill ha en lugn och avkopplande semester eller söker efter äventyr så är Maldiverna ett utmärkt ställe att besöka.

 

Leta resor varje dag så kommer du att finna ett billigt alternativ som passar dig. Sedan är det bara att packa väskan och åka iväg till värmen. Här är några hemsidor som är väldigt bra i ämnet:

  • Reser.se har mycket information om Maldiverna och en utmärkt tjänst för att söka billiga flygbiljetter och charter.
  • Billiga-Hotell.nu är en utmärkt hemsida för att söka och boka billiga hotell.

 

Hotell Köpehamn – Hotell Guide

Köpenhamns hotellalternativ för turister kan kännas som lite av en djungel. Var ska man bo för att ha nära till shopping och uteliv? Var ska man bo om man vill smaka på Köpenhamns kulturliv? Var ska man bo om det som lockar mest är Köpenhamns historiska bitar? Här följer en guide över några hotell i Köpenhamn.
 
Köpenhamns centrum är en förhållandevis liten stadskärna där också de populäraste sevärdheterna finns. Däribland den stora och berömda nöjesparken Tivoli och shoppinggatan Strøget. I Köpenhamns centrum finns otaliga hotell för alla plånböcker och här är det nära till shopping och typiska turistaktiviteter.

Exempel på hotell i stadens centrum är Comfort Hotel Österport med tre stjärnor, som till rimliga priser erbjuder modernt inredda rum och en härligt stor frukostbuffé så du står långt in på dagen. Bor du på detta nyrenoverade hotell är det nära till nästan allt.
 
Trestjärniga Best Western Hotel ligger också relativt centralt med nära till Kungliga teatern i Köpenhamn och konstmuséet Thorvaldsens Museum. Här ingår trådlös internetanslutning och frukost i priset.
 
Det fyrstjärniga Copenhagen Admiral Hotel har en unik miljö och ligger bredvid slottet Amalienborg. På detta vackert rustika och historiska hotell kommer den historieintresserade garanterat att stortrivas.

Mer om hotell i Köpenhamn kan du läsa om på

www.kopenhamnportalen.se/hotell-kopenhamn

www.hittabilligahotell.se/danmark/kopenhamn

En guide till billiga resor

Vill du ut och resa för att få lite miljöombyte och kanske uppleva något nytt och spännande? Kanske har du bekanta utomlands eller är det ett spa i Skåne eller bärplockning i Norrland som lockar? Oavsett vad du har för avsikter med din resa finns det sätt att ta sig dit till en överkomlig summa, bara du vet hur du ska gå tillväga för att hitta de billiga resorna.

Effektivisera resan
Oavsett vilket färdmedel du tänker använda dig på när du reser finns det ett antal generella tips för att få ner priset på resan och ibland också effektivisera den. Först och främst bör du vara ute i god tid när du bokar din biljett både när det gäller tåg- och flygbiljetter. Är du det får du en bättre överblick på prisläget och kan jämföra olika bolag och vilja priser de har.

Undvik fredag och söndag
För det andra är det smart att undvika att resa till din destination på fredagar och hemresa på söndagar om du vill ha en billig resa. Detta är nämligen de dagar som flest helgresenärer väljer att resa på. Väljer du istället att boka din resa torsdag-lördag eller lördag-måndag kommer du att kunna få ett betydligt billigare pris jämfört med om du rest på de traditionella helgdagarna.

Där finns flertalet hemsidor som erbjuder billiga resor dock finns där faktiskt en som jag tycker sticker ut mer än de andra och det är Billiga Flygbiljetter.nu som är en prisjämförelsesajt för just flygbiljetter. En annan bra är prisjämförelse hemsida är resebokningen.se

Hotell Paris – Allmänna tips

Innan du reserverar ditt hotellboende inför din Parisresa bör du ta del av några allmänna tips kring hotell i Paris. Paris har ett gigantiskt utbud av hotell i olika prisklasser och ibland kan det vara svårt att veta vilket hotell som är bäst. Vilket hotell som passar bäst är upp till varje Parisbesökare att bestämma.

Låt dina önskemål styra
Vad vill du till exempel se under din vistelse? Hur mycket pengar är du beredd att lägga på boendet? Låt faktorer som dessa styra när du bokar ditt boende i Paris. Det kan bara bra att göra en lista på krav som du ställer på ditt hotell, och på så vis kan du sålla bland de hundratals hotell som finns.

Boka i tid
Se också till att boka ditt hotellboende i tid. Är du ute i sista minuten finns risken att det blir dyrare än det hade behövt vara och du får inte heller möjligheten att på samma sätt välja hotell utifrån just dina önskemål.

För mer information om hotell i Paris http://www.parisportalen.se/hotell-paris